Open huis Inclusief Groep “Gresbo”

16 maart 2017

Open Huis Inclusief Groep groot succes

Op donderdag 16 maart 2017 stonden de deuren van de Inclusief Groep open om iedereen welkom te heten die een kijkje wilde nemen achter de schermen van één van de grootste werkgevers van de Veluwe. Met ruim 1500 bezoekers, was deze dag een groot succes.

Het pand was die dag ingedeeld in diverse themapleinen die door de bezoekers zelfstandig bezocht konden worden. De Werkpleinen boden een inzicht in de diensten die door Inclusief Groep geleverd worden en de bezoekers maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om mee te werken met de medewerkers. Ze ontdekten hoe moeilijk het is om als visueel beperkte iets in elkaar te zetten.

Op het Kandidatenplein hadden diverse werkzoekenden zom vragen te beantwoorden van werkgevers. Vragen over de wet- en regelgeving konden worden beantwoord en de diverse mogelijkheden om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen werden toegelicht.

Op het Samenwerkplein werd duidelijk met welke bedrijven Inclusief Groep intensief samenwerkt. Veel strategische partners zoals Nestlé, Georg Fischer, Kersten Revalidatietechniek, SIGHT, Batouwe etc. waren aanwezig met een stand.

Op het Leerwerkplein werd duidelijk dat Inclusief Groep meer is dan alleen maar een werkgever. Op dit plein werd inzicht gegeven hoe wij mensen begeleiden en toe leiden naar de arbeidsmarkt en hoe wij mensen die deze stap nog niet (direct) kunnen zetten ‘werkfit’ maken. Zo konden bezoekers assessments maken en meedoen met taal- en rekenworkshops. Leerlingen van de Entree opleiding (een opleiding die wij samen met Landstede en Mijn School verzorgen) lieten op het Leerwerkplein zien waar hun werk uit bestaat.

Uiteraard was er genoeg te eten en te drinken en konden ook de allerkleinsten zich ook vermaken op het Doeplein.

Directeur Gert-Jan Gerrits was zeer tevreden over de enorme opkomst: “Doel van het Open Huis was om te laten zien wie we zijn en wat we doen en dat doel is meer dan gehaald. Mensen waren verrast over de grootte van het bedrijf en het enthousiasme van de medewerkers. Vandaag hebben we weer gezien dat Inclusief Groep een prachtig bedrijf is en dat de mensen trots zijn om deel uit te maken van deze organisatie.” (bron: Inclusief groep)

5 bezoekers online
1 gasten, 4 bots, 0 leden