Eindfilm Het Octaaf 2018

10 juli 2018

Een rode loper, veel fans, limousine’s, sportauto’s en uiteindelijk een bomvolle zaal. Kortom: een première zoals een première hoort te zijn. Het gaat echter niet om een Hollywood-kaskraker, maar om de film van groep acht van basisschool Het Octaaf uit Elburg. Op dinsdag 10 juli 2018 werd de film voor het eerst vertoond.

Het decor van de première was ook dit jaar weer de Veluvine in Nunspeet. Het is dit jaar al het vierde jaar op rij dat Het Octaaf kiest voor een eindfilm in plaats van een afscheidsmusical. De film van anderhalf uur is gemaakt door meester Erik Land, de leerkracht van één van de twee groepen 8. Ouders hielpen bij het inrichten van de decors en zorgden ervoor dat de leerlingen op tijd klaar stonden voor de opnames. De leerlingen die niet hoefden te filmen bleven gewoon aan het werk in de klas bij juf Helma van den Berg.

De film gaat over de Olympische spelen die dit jaar in Elburg zijn gehouden. Twee boeven stelen echter het vuur en daarom dreigen de spelen niet door te gaan. De film heeft alle elementen van een kaskraker. Van exploderende auto’s en dronken Russen tot een duel tussen twee verliefde dames. (Bron Meester Erik)

18 bezoekers online
17 gasten, 1 bots, 0 leden