Dodenherdenking Doornspijk

4 mei 2015

Onder zeer grote belangstelling zijn in Doornspijk op maandagavond 4 mei de gevallenen in de tweede wereldoorlog herdacht.

Bij het monument aan de Oude Kerkweg/Veldweg werd een krans gelegd door de wethouders Willem Krooneman en Jan Polinder van de gemeente Elburg. Ook werd een krans gelegd door de Oranjevereniging ‘Moed en Vertrouwen’ uit Doornspijk.

De Oranjevereniging was blij verrast dat ook dit jaar de 91-jarige Canadese Ethel Northcut met twee van haar dochters, een schoonzoon en enkele achterkleinkinderen aanwezig kon zijn bij de herdenking. Ethel is een zus van de op 10 april 1943 in Doornspijk omgekomen piloot Jack Steele. Ook door Ethel en haar dochters zijn bloemen bij het monument gelegd.

De herdenking werd onder militair eerbetoon bijgewoond door een viertal militairen van de Natres.

Chr. Muziekvereniging Juliana verleende haar medewerking door het spelen van een aantal liederen, waaronder dit jaar ook het Canadese volkslied. Ook werd aan de herdenking meegewerkt door het Interkerkelijk koor ‘His Reflection’ en Chr. Gem. Koor ‘Vox Intonata’. Zij sloten de herdenking af door het zingen van enkele liederen.

Na afloop sprak ik nog met een paar mensen die hun opa verloren hebben in Doornspijk, en hem nooit gekend hebben. Het is en blijft erg indrukwekkend.

3 bezoekers online
0 gasten, 3 bots, 0 leden